Rots & water

Sinds het schooljaar 2015-2016 werken we met de methode ‘Rots en Water’. Dit is een psycho-fysieke training voor alle leerlingen op school. Het richt zich op de ontwikkeling van sociale competenties, het voorkomen en aanpakken van pesten en weerbaarheid. Rots en Water is een wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek.
Het Rots en Water programma richt zich op bewustwording en mogelijkheden en het vermogen om met andere mensen samen te spelen, samen te werken en samen te leven.
Sociale competenties zijn heel belangrijk; als je jezelf niet kent, dan begrijp je een ander ook niet en wordt het erg moeilijk met die ander een respectvolle relatie op te bouwen. Samen spelen leidt tot samen werken en dat leidt tot samen kunnen leven.
Rots en water is een bewustwordingsproces van de eigen gevoelens en emoties zoals die zich in het lichaam uitdrukken. Ook is er ruimte voor bewustwording van eigen kwaliteiten en mogelijkheden.

Sinds het schooljaar 2015-2016 is het team geschoold om de lessen optimaal in te kunnen zetten. Juf Nienke en meester Wesley hebben de driedaagse-training gevolgd. Daarnaast heeft het gehele team de tweedaagse-training gevolgd. Vervolgens is er een Rots&Water-programma geschreven, passend bij onze school. Dit programma zal de komende jaren worden ingezet als leidraad voor alle groepen.